马来西亚证券交易所

English | Bahasa Malaysia | 简体中文

销固菜单

点击这里取消销定菜单。
您在此页: 市场 » Invest Malaysia » PDPA

PDPA

Personal Data Protection Notice

The Personal Data Protection Act 2010 ("PDPA") which regulates the processing of personal data in commercial transactions applies to Organiser. For the purpose of this notice, the terms "personal data" and "processing" shall have the meaning prescribed in the PDPA.

  1. This written notice serves to inform the delegates that their personal data is being processed by or on behalf of the Organiser.

  2. The personal data processed may include the delegates' name, contact details, e-mail address, username, password, photographs of the delegate, video and / or audio recordings of the delegate and the relevant services provided to any delegate.

  3. The Organiser is processing the delegates' personal data, including any additional information that a delegate may subsequently provide, for the following purposes ("Purposes"):

    • To administer the registration of participants for the Invest Malaysia 2015;

    • To develop a database of participants;

    • To send to the delegates information and updates on the next Invest Malaysia and any other conferences or events or products that the delegate may be interested in.

  4. The delegates' personal data is collected from the information that the delegates provided to the Organiser through the registration process.

  5. The delegates may access and request for correction of their personal data and may contact the Organiser with any enquiries or complaints in respect of their personal data as follows:

    Designated Contact Person Manager, Customer Care and Complaints Bureau
    Mailing address: Customer Care Center
    Exchange Square Bukit Kewangan,
    50200 Kuala Lumpur.
    Telephone No.: (603) 2026 5099
    Fax No.: (603) 2026 4122
    E-mail address: customerservice@bursamalaysia.com

  6. The Organiser may refuse to comply with a delegate's request for access or correction to his or her personal data under the PDPA and if the Organiser refuses to comply with such request, it will inform the delegate of their refusal and reason for such refusal.

  7. The delegates' personal data may be disclosed to the Organiser's parent company, subsidiaries, related and/or associated company, licensees, business partners and/or service providers for any of the above Purposes or any other purpose for which the delegates' personal data was to be disclosed at the time of its collection or any other purpose directly related to any of the above Purposes.

  8. It is obligatory that the delegates provide the Organiser with the personal data required in the registration form for Invest Malaysia 2015.

  9. If the delegates fail to provide the above personal data, the Organiser will not be able to process their registration for the Invest Malaysia 2015.

  10. The delegates' personal data may be transferred to a place outside Malaysia.

  11. The delegates hereby consent to the processing of their personal data in accordance with all of the foregoing.

Notis Data Peribadi

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (selepas ini dirujuk sebagai "APDP") yang mengawal selia pemprosesan data peribadi dalam transaksi komersial, merangkumi Penganjur "Invest Malaysia" ("Penganjur"). Untuk tujuan notis data peribadi ini, terma-terma "data peribadi" dan "pemprosesan" akan mempunyai maksud sepertimana yang ditakrifkan dalam APDP.

  1. Notis data peribadi ini adalah terpakai terhadap mana-mana pihak yang data peribadinya diproses oleh Penganjur.

  2. Data peribadi peserta Invest Malaysia ("Peserta") yang diproses termasuk nama, maklumat perhubungan, alamat e-mel, nama pengguna, kata laluan, gambar-gambar Peserta, rakaman video dan / atau audio Peserta dan perkhidmatan yang berkaitan yang diberikan kepada Peserta.

  3. Penganjur bakal menggunakan data peribadi anda untuk tujuan berikut (secara keseluruhan "Tujuan"):

    • Untuk pendaftaran Peserta untuk persidangan "Invest Malaysia";

    • Untuk mewujudkan direktori atau pangkalan data ("database") Peserta ;

    • Untuk memberikan maklumat berkenaan Invest Malaysia tahun depan, kegiatan-kegiatan dan program-program, produk-produk dan perkhidmatan kami kepada Peserta yang kami percayai akan berminat dengan kegiatan-kegiatan, program-program, produk-produk dan perkhidmatan tersebut.

  4. Data peribadi Peserta dikumpul dari proses pendaftaran.

  5. Peserta boleh mengakses dan meminta untuk pembetulan data peribadi Peserta. Sila hubungi Penganjur melalui pos, telefon, faks atau e-mel seperti yang diberikan di bawah sekiranya Peserta mempunyai apa-apa pertanyaan atau aduan berkenaan dengan data peribadi Peserta:

    Perjawatan orang yang boleh dihubungi: Manager, Customer Care and Complaints Bureau
    Alamat Pos: Bursa Malaysia Bhd
    Exchange Square Bukit Kewangan,
    50200 Kuala Lumpur.
    No. Telefon: (603) 2026 5099
    No. Faks: (603) 2026 4122
    Alamat E-mel: customerservice@bursamalaysia.com

  6. Selaras dengan APDP, Penganjur mungkin mengenakan bayaran untuk memproses permintaan anda untuk mengakses data peribadi anda; dan Penganjur boleh menolak permintaan anda untuk akses atau pembetulan data peribadi anda.

  7. Data peribadi Peserta mungkin dizahirkan kepada syarikat induk, anak-anak syarikat dan syarikat-syarikat berkaitan, pemegang-pemegang lesen, penganjur acara bersama, rakan-rakan kongsi perniagaan dan pemberi khidmat Penganjur untuk apa-apa Tujuan yang dinyatakan di atas atau apa-apa tujuan yang baginya data peribadi Peserta hendak dizahirkan pada masa pengumpulannya atau apa-apa tujuan lain yang berhubungan secara langsung dengan manamana Tujuan yang dinyatakan di atas.

  8. Adalah wajib bahawa anda membekalkan Penganjur dengan data peribadi yang diminta oleh Penganjur dalam pendaftaran untuk persidangan Invest Malaysia 2015.

  9. Sekiranya Peserta gagal untuk membekalkan data peribadi yang dinyatakan di atas, Penganjur mungkin tidak dapat memproses data peribadi Peserta untuk pendaftaran persidangan Invest Malaysia 2015.

  10. Data peribadi Peserta mungkin akan dihantar atau dipindahkan ke lokasi-lokasi di luar Malaysia.

  11. Dengan membekalkan data peribadi Peserta kepada Penganjur, Peserta dengan ini, membenarkan pemprosesan data peribadi Peserta selaras dengan segala yang dinyatakan di atas.