Bursa Malaysia

English | Bahasa Malaysia | 简体中文

Semat Menu

Klik disini untuk tidak semat menu.
Anda di sini: Pasaran » Laman Utama » Syarikat Disenaraikan » Repositori Penyelidikan » Gambaran Keseluruhan

Repositori Penyelidikan

Bursa Malaysia bertujuan untuk membantu pelabur membuat keputusan berdasarkan maklumat dan memudahkan pemahaman terhadap syarikat tersenarai kami. Kami menawarkan laporan penyelidikan percuma daripadaSkim Penyelidikan Bursa- CMDF (CBRS) and Non CBRS.

Untuk pertanyaan tentang laporan penyelidikan, sila emelcbrs@bursamalaysia.com.

Gambaran Keseluruhan

Gambaran Keseluruhan

Repositori Penyelidikan bertujuan untuk melahirkan pasaran modal yang menarik dengan kecairan yang lebih besar untuk pelabur dan syarikat disenaraikan kami. Maklumat dalam bentuk penyelidikan ekuiti berkualiti boleh memberikan kesan kepada penampilan syarikat dan pemahaman pelabur tentang prestasinya.

Pelabur bijak menggunakan pelbagai sumber seperti laporan penyelidikan, laporan tahunan, surat khabar dan majalah perniagaan untuk memantau pelaburan mereka dan mencari peluang pelaburan.

Syarikat Disenaraikan yang membina kepercayaan jangka panjang secara aktif dengan pelabur mereka mendapat manfaat dalam bentuk peningkatan tunai dan penjanaan modal yang lebih berkesan.

Di Bursa Malaysia, kami berhasrat untuk membantu pelabur membuat keputusan bijak dan lebih memahami syarikat disenaraikan kami. Repositori Penyelidikan Bursa Malaysia menawarkan laporan penyelidikan PERCUMA daripada dua sumber:

Temui yang terbaik di antara lebih 900 Syarikat Disenarai dalam Bursa Malaysia dengan memeriksa laman ini untuk kemaskini berkala.

Nota: Sila baca penafian dalam laporan penyelidikan masing-masing dan juga Penafian Bursa Malaysia