Bursa Malaysia

English | Bahasa Malaysia | 简体中文

Semat Menu

Klik disini untuk tidak semat menu.
Anda di sini: Pasaran » Laman Utama » Derivatif » Broker » Peserta (Individu) » Peserta Tempatan (LP)

Broker

Seksyen ini menyediakan maklumat komprehensif tentang syarat permohonan, garispanduan broker, senarai broker berdaftar dan ranking broker.

Peserta Tempatan (LP)

Peserta (Individu)

Peserta Tempatan (LP)

Seorang Peserta Tempatan (Peserta Tempatan) adalah pedagang derivatif profesional yang berdagang bagi akaun dirinya sendiri. Kesimpulannya, seorang pedagang yang bekerja sendiri. Dengan perlonggaran syarat kemasukan, sesiapa yang berhasrat untuk menjadi Peserta Tempatan tidak perlu lulus peperiksaan pelesenan, menunjukkan syarat kelayakan akademik yang relevan dan pengalaman industri.

Peserta Tempatan telah meningkat bersama-sama Bursa sejak sekian lama, bilangan dan penyertaan mereka semakin meningkat dagangan dalam produk derivatif.

Sebagai pedagang persendirian, mereka mempunyai potensi dagangan yang tidak terhad. Mereka berdagang sebagai suatu perniagaan dan mempunyai pilihan untuk bekerja pada waktu anjal dari mana-mana tempat. Peserta Tempatan juga menikmati rebat yuran Bursa dan pengurangan cukai ke atas pendapatan mereka.

Kriteria Peserta Tempatan (LP)

Criteria for Local Participants (LP)

Nota: Peserta Pencalonan bermaksud Peserta Dagangan (Broker Hadapan) juga Peserta Penjelasan dan Peserta Tempatan menjelaskan dagangannya. Peserta Tempatan berdagang pada akaun mereka sendiri.

Frequently Asked Questions
Admission Requirements for Local Participants Of Bursa Malaysia Derivatives Berhad

49.7 KB (PDF)
[Date as at: 6 Jan 2012]

Local Participants eBrochure
1.037 MB

Local Participants Application Form
180 KB (PDF)