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Our Ref: IS/TAC(ro/fz)/LD09/20 [AGM Covid-19]

17 March 2020

The Company Secretary

Via email

(Main Market Listed Issuers)

Dear Sir/Madam,

HOLDING OF ANNUAL GENERAL MEETINGS (“AGMs”) AND RELATED ISSUES AMIDST COVID-19
OUTBREAK

(A)

(B)

INTRODUCTION

Bursa Malaysia Securities Berhad (“the Exchange”) would like to notify the listed issuers
on the holding of AGMs and application of paragraphs 9.22, 9.23 and 9.25(2) of the Main
Market Listing Requirements (“Main LR”) amidst the COVID-19 outbreak.

BACKGROUND

The World Health Organisation (“WHO") had, on 11 March 2020, characterised the
COVID-19 outbreak as a pandemic.

On 16 March 2020, the Government announced the implementation of the Movement
Control Order, from 18 March 2020 to 31 March 2020" (“Order”) throughout the country.
The Order, among others, prohibits any movement and mass assemblies nationwide,
and requires closure of all government and private premises except those involved in

essential services.

As the Government will continue to monitor and oversee the COVID-19 situation, listed
issuers are advised to keep themselves abreast and updated on relevant Government
advisories, directives, announcements or guidelines issued in connection with managing
COVID-19 and be guided accordingly (“Government Advisory/Directive”).
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https: //www.pmo.gov.my/2020/03/perutusan-khas-yab-perdana-menteri-mengenai-covid-19-16-mac-

2020/
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HOLDING OF ANNUAL GENERAL MEETINGS (“AGMs”) AND RELATED ISSUES AMIDST COVID-19
OUTBREAK

(€)

(D)

DEFERMENT OF AGM

Extension of time to hold AGMs for listed corporations

Section 340 of the Companies Act 2016 (“CA 2016") requires a public company to hold
an AGM within 6 months from company’s financial year end and not more than 15 months
after its last preceding AGM. Under the said section, a company may also apply to the
Companies Commission Malaysia (“SSM”) to extend the period to hold the AGM (“AGM

EOT Application”).

In this regard, the Exchange would like to highlight that SSM has issued a statement
dated 16 March 2020 on the basis that it may consider for an AGM EQT Application. The

SSM statement is available at its website as follows:
https://www.ssm.com.my/Lists/Press%20Release/DispForm.aspx?ID=171&ContentType

|d=0x010098952881AC48D34C9D9967E0232CDBOB

Extension of time to hold AGMs for listed real estate investment trusts (“REITs”)

In relation to listed REITs, paragraph 13.18(a) of the Securities Commission Malaysia
(“SC”)’s Guidelines on Listed Real Estate Investment Trusts requires a REIT’s
management company to hold an AGM within 4 months of the REIT’s financial year end
and not more than 15 months after the holding of the last preceding AGM.

The Exchange would also like to highlight that the SC has granted management
companies of listed REITs with a financial year end of 31 December 2019 an extension
of time of 2 months (i.e. till 30 June 2020) to hold the AGMs. The related media release

is available at the SC’s website, www.sc.com.my.

APPLICATION OF PARAGRAPHS 9.22, 9.23 AND 9.25(2) OF MAIN LR

During the effective period of the Order and other Government Advisory/Directive, the
Exchange would also like to clarify and accord the following flexibilities to the listed

issuers:

(a) In relation to a listed issuer which has issued its annual report that includes its
annual audited financial statements and the auditors’ and directors’ reports
(“AR”) together with its notice of annual general meeting (“AGM notice”)
before the date of this circular, the listed issuer must issue the AGM notice again
if the AGM is adjourned for 30 days or more, in the same manner as in the case

of the original AGMZ,
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See section 318 of the CA 2016.
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Thank you.

In relation to a listed issuer which has not issued the AGM notice, it may issue
the AGM notice separately from the AR. In such situation, the listed issuer must
ensure that the information contained in its AR is made up to a date not earlier
than 6 weeks from the date of issuance of the AR instead®. The Exchange would
also like to clarify that as long as a listed issuer announces its AR to the Exchange
within 4 months from the close of its financial year via Bursa LINK, it would have
complied with the requirement as set out under paragraph 9.23 of the Main LR
in relation to issuance of AR to the Exchange and its shareholders.

Where the AGM notice or adjourned AGM notice is sent to the shareholders after
the issuance of the AR in the circumstances set out in subparagraphs (a) and (b)
above, a listed issuer will not be required to update the prescribed information
as set out in the AR in accordance with paragraph 9.25(2) of the Main LR*.

A listed issuer may apply to the Exchange for an extension of time if it is unable to
submit its quarterly report within the timeline prescribed under paragraph 9.22 of the
Main LR or its AR within the timeline prescribed under paragraph 9.23 of the Main LR.
In exercising its discretion, the Exchange will consider the application on the following

basis:

(a)

(b)

whether the preparation of the listed issuers’ financial statements is affected
due to the Order or other measures imposed by the authorities in response to

COVID-19 outbreak; or

whether the operations of the listed issuers are significantly affected by the
COVID-19 outbreak.

The Exchange will continue to monitor the situation and will determine if any further
measures are required.

Yours faithfully,

ﬂmw oo

REG

This is a modification to paragraph 9.25(2) of the Main LR.

Paragraph 9.25(2) of the Main LR stipulates that unless otherwise specified in Part A of Appendix 9C, the
information provided pursuant to Part A of Appendix 9C must be information made up to a date not earlier than
6 weeks from the date of the notice of the annual general meeting in the annual report of the listed issuer.
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