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ACE MARKET 

QUESTIONS AND ANSWERS IN RELATION TO 
IMPLEMENTATION OF ELECTRONIC DIVIDEND PAYMENT (“eDividend”) 

Pursuant to the Directive dated 19 February 2010 (Ref. No.: SR/TAC/ro/LD08/10) 
 

 
1. Must a listed corporation amend its articles of association to allow for payment of 

cash dividends via eDividend before offering the services of eDividend to its 
shareholders? 

 
By virtue of paragraph 7.36 of Bursa Malaysia Securities Berhad ACE Market Listing 
Requirements (“ACE LR”), a listed corporation is in a position to give effect to the 
eDividend requirements set out in the Directive regardless of what may be stated in its 
articles of association in relation to cash dividend payment.   
 
Notwithstanding this, to ensure that the listed corporation’s articles of association are 
updated and comprehensive, it should proceed to amend the relevant provisions in its 
articles of association that may be inconsistent with this Directive.   An amendment to its 
articles of association, if required, may be done at the listed corporation’s next annual or 
extraordinary general meeting.  
 

 
2. What should a listed corporation do if its shareholders have not provided their 

bank account information to Bursa Depository by 1 September 2010? 
 
The listed corporation must take all reasonable and appropriate steps to engage and 
communicate with its shareholders on the availability and benefits of eDividend, for 
example, in the various channels or means set out in the Directive, and encourage its 
shareholders to provide their bank account information to Bursa Depository. If, after 
taking such steps, the shareholders still do not provide their bank account information to 
Bursa Depository by 1 September 2010, the listed corporation may continue to pay cash 
dividends to these shareholders in the existing manner as authorized under the listed 
corporation’s Articles of Association.  
 

  
3. Who can be the service providers for eDividend? 

 
The service providers for eDividend can be the share registrars. Bursa Depository has 
also agreed to be one of the service providers for eDividend. 

 
 
4. Can a listed corporation appoint another share registrar or Bursa Depository to be 

its eDividend service provider whilst at the same time maintaining its existing 
share registrar for other services? 
 
Yes, the listed corporation may appoint another share registrar or Bursa Depository to be 
its eDividend service provider. 
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5. What must the listed corporation do when it is required to “take all reasonable and 
appropriate steps” to ensure that it complies with the Directive? 
 
In taking all reasonable and appropriate steps to comply with the Directive, the listed 
corporation who will be announcing a books closing date on or after 1 September 2010 is 
expected to, amongst others, promptly appoint a service provider who is able to provide 
the eDividend services.  As mentioned, such service provider may be another share 
registrar or its existing share registrar who is able to offer the eDividend services.   

 
 
6. Does a listed corporation have to procure the consent of each of its shareholders 

to receive the cash dividend in the form of eDividend? 
 

No.  The consent will be procured by Bursa Depository when the shareholder/depositor 
provides its bank account information to Bursa Depository. 
 
 
 

[ End ] 


