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APPENDIX 2 
 

QUESTIONS AND ANSWERS 
 

AMENDMENTS TO BURSA MALAYSIA SECURITIES BERHAD ACE MARKET LISTING 
REQUIREMENTS IN RELATION TO SUSTAINABILITY TRAINING FOR DIRECTORS 

 
 

CHAPTER 15 – CORPORATE GOVERNANCE 
 
Directors 
 
15.13 Would a director of a listed corporation who lives overseas be required to attend 

the Mandatory Accreditation Programme (“MAP”)1?  
 
 Yes. Every director of a listed corporation must attend the MAP, regardless of his place 

of residence. 
 
15.14A When will a director be deemed to have completed the MAP under paragraph 2.2 

of Guidance Note 10? 
 
  A director will be deemed to have completed the MAP when he or she has attended 

both MAP Part I and MAP Part II in full within the timeframes specified under Guidance 
Note 10, and has been issued with the certificates of completion for both MAP Part I 
and MAP Part II. Completion of only either MAP Part I or MAP Part II is not sufficient. 

 
15.15A  Mr. A is a director in listed corporation B Bhd. He has completed both MAP Part I 

and MAP Part II and has been issued with certificates for completing the MAP. 
 

(a) If Mr. A is appointed as a director in another listed corporation i.e. C Bhd, is 
he required to attend MAP again? 
 
As the MAP is a one-off mandatory training programme, Mr. A would not be 
required to attend the MAP again since he has successfully completed the MAP 
and has been issued with certificates reflecting this. 
 

(b) Mr. A subsequently resigns from his positions as a director in B Bhd and C Bhd. 
6 years later, Mr. A is appointed as a director in listed corporation D Bhd. Is 
he required to attend MAP again? 

 

 
1    MAP comprises MAP Part I which is in relation to a director’s roles, duties and liabilities and MAP Part II which is 

in relation to sustainability and the related roles of a director. 
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 As mentioned in Question 15.15A(a) above, once Mr. A obtains the certificates 
reflecting that he has successfully completed MAP, he will not be required to 
attend MAP again. However, Mr. A may attend the MAP again, as a refresher 
should he decide to do so, or if the board of directors of D Bhd has assessed and 
suggested Mr. A to do so. 
 

15.15B In the event of any variation to the MAP, such as to the content or duration of the 
MAP Part I or MAP Part II, would a director who has been issued with a certificate 
for completing the MAP Part I or MAP Part II, be required to attend the programme 
again?    

 
 A director who has already been issued with a certificate for completing the MAP Part 

I or MAP Part II (as the case may be) before the date of any variation to the MAP will 
not be affected by such variation and need not attend the completed programme 
again. 

 
15.15C Mr. E is a director in transfer applicant, F Bhd.  
 

(a) How early can Mr. E attend the MAP? Does he need to wait until after F Bhd's 
application to transfer its listing to the ACE Market has been approved? 

 
For MAP Part I, Mr. E must attend the programme at any point in time before F 
Bhd is successfully listed on the ACE Market. As for MAP Part II, Mr. E must 
complete the programme within 18 months from the date of F Bhd’s listing on 
the ACE Market.   

 
 (b) In anticipation of F Bhd’s transfer of listing to the ACE Market, Mr. E has 

attended MAP Part I and has been issued with a certificate for completing 
MAP Part I.  However, F Bhd subsequently decided to put on hold the transfer 
of listing application. 3 years later, F Bhd proposes to submit a fresh 
application to transfer its listing to the ACE Market. What is Mr. E’s obligation 
in respect of MAP? 
 
As Mr. E has been issued with a certificate reflecting that he has successfully 
completed MAP Part I, he will not be required to attend MAP Part I again. 
However, Mr. E is required to attend MAP Part II within 18 months from the date 
of F Bhd’s listing on the ACE Market. 

 
 

[End of Appendix 2] 
 


