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QUESTIONS AND ANSWERS

AMENDMENTS TO BURSA MALAYSIA SECURITIES BERHAD MAIN MARKET LISTING REQUIREMENTS
RELATING TO ENHANCED ADVISER FRAMEWORK, SUBMISSION OF CORPORATE PROPOSALS AND

OTHER AMENDMENTS

CHAPTER 1 - DEFINITIONS AND INTERPRETATION

1.2

Definition of “independent director”

(i) - (iv) [No changel].

(v)

(vi)

(vii)

What are the examples of "adviser” used in paragraph (f) of the said definition?

"Adviser” is as defined in paragraph 1.01 of the Main LR and includes, amongst
others, Qualified Persons and Senior Officers of the Recognised Principal Adviser,
advocates and solicitors, licensed investment banks, universal brokers, tax
consultants, accounting firms, auditing firms etc offering professional advisory
services to the listed issuer or its related corporation.

[No change].

Mr X is a director (and not a major shareholder) of A Bhd, a listed issuer. He is
proposed to be appointed as an independent director of B Bhd, another listed
issuer. A Bhd and B Bhd are engaged in transactions, the consideration of which
exceeds the said Threshold. Would paragraph 5.1 of Practice Note 13 preclude
Mr X from being appointed as an independent director of B Bhd?

Mr X would not be disqualified from being an independent director of B Bhd
pursuant to paragraph (g) of the said definition and paragraph 5.2(b) of Practice
Note 13 if Mr X is not involved in the transactions entered into between A Bhd and
B Bhd, i.e. Mr X is not the initiator, premeterspecified shareholder, agent or is not
a party to such transactions, and provided that such transactions are on normal
commercial terms.

(viii) - (xiii) [No change].

[End of Chapter 1]
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CHAPTER 2 - GENERAL

Undertaking by advisers

2.6

2.7

2.8

Are advisers required to file undertakings with Bursa Securities?

Under paragraph 2.21 of the Main LR, only advisers who present, submit or disclose an
application, circular or any information or other document to Bursa Securities on behalf of
an applicant or a listed issuer, must file undertakings with Bursa Securities.

Must an adviser who is subject to paragraph 2.21(1) of the Main LR file an undertaking
each time it acts for a listed issuer?

No, an adviser who is subject to paragraph 2.21(1) has to file only 1 undertaking. Such
undertaking will be applicable for all clients. The form of the undertaking has been
prescribed in Appendix 2A of the Main LR.

When must an adviser who is subject to paragraph 2.21(1) of the Main LR file an
undertaking with Bursa Securities?

An adviser who is subject to paragraph 2.21(1) must file an undertaking with Bursa
Securities before the submission of documents to Bursa Securities. Alladvisers-whe-may
I i I SC’s Prinei i Cuideli i |

[End of Chapter 2]
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CHAPTER 6 - NEW ISSUES OF SECURITIES

Admission

6.2

Is a listed issuer allowed to submit its listing application for a new issue of securities to
Bursa Securities on its own?

Yes, but only in certain specified instances under paragraph 6.02(4) of the Main LR.
Pursuant to the said requirement, a listing application in relation to a Specified Bonus
Issue’ of equity securities or an issue of new units by an exchange-traded fund, may be
submitted by the listed issuer on its own or the management company of the exchange-
traded fund, as the case may be, without a Recognised Principal Adviser. Apart from this,
listing applications for all the other new issue of securities must be submitted through a
Recognised Principal Adviser.

Requirements relating to a Share Issuance Scheme

6.36

Others

6.45

With paragraph 6.41(d) of the Main LR, who can confirm adjustments (other than on a
bonus issue, subdivision or consolidation of shares) under a Share Issuance Scheme?

Pursuant to paragraph 6.41(d) of the Main LR, either the listed issuer’s external auditor or
Recognised Principal Adviser may confirm adjustments (other than on a bonus issue,
subdivision or consolidation of shares) under a Share Issuance Scheme. However, this is
subject to the provisions contained in the listed issuer’s bylaws of the Share Issuance
Scheme.

With the removal of prescription on how due diligence is to be conducted for additional

listing applications for new issue of securities to Bursa Securities under the Main LR,
are the applicant/listed corporation, Recognised Principal Advisers and all other parties
accepting responsibility for all or any part of the information and documents submitted
to the Exchange (“the relevant parties”) no longer required to undertake a due

diligence exercise?

No. Whilst the Main LR no longer prescribes how a due diligence should be conducted nor
what is the applicable standards for such exercise, the relevant parties must still ensure
that due diligence and enquiry is done so that any submission to Bursa Securities, as well
as disclosures to the market meet the prescribed standards of disclosure under the Main

1

A “Specified Bonus Issue” is a bonus issue of securities which -

(1)

is not conditional upon any other corporate proposal, or

(ii) is conditional upon another corporate proposal but -

(aa) that other corporate proposal is a subdivision or consolidation or shares; or

(bb)  that other corporate proposal has been completed or become unconditional.
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LR2. The relevant parties may undertake the necessary due diligence exercise in
accordance with industry practices, to ensure this obligation is met. For this purpose, the
Sponsor/Adviser may refer to the Malaysia Equity Capital Markets and Debt Capital Markets
Due Diligence Guides? issued by the Malaysian Investment Banking Association.

Additionally, the relevant parties must also make due and careful enquiries and comply
with the equivalent obligations and standards imposed under the SC’s Guidelines on
Submission of Corporate and Capital Market Product Proposals, in respect of submission of
additional listing applications for new issue of securities to Bursa Securities under the Main
LR to Bursa Securities, as if the submission is made to the SC.

[End of Chapter 6]

Paragraph 2.18 of the Main LR stipulates that any application, proposal, statement, information or document

presented, submitted or disclosed pursuant to the ACE LR must be clear, unambiguous and accurate; does not
contain any material omission; and is not false or misleading.

Similar standards are also imposed on any prospectus prepared, submitted or issued pursuant to the Main LR
under announcements and circulars issued to securities holders under paragraph 9.35A of the Main LR.

These Guides are available at https://www.miba.com.my/info-nuggets/resources/.

App2-4



APPENDIX 2

QUESTIONS & ANSWERS
MAIN LR AMENDMENTS

CHAPTER 8 - CONTINUING LISTING OBLIGATIONS

Compliance with enhanced regularisation plan requirements

8.24A Y Bhd is a PN17 Issuer which intends to undertake a regularisation plan which will not
result in a significant change in its business direction or policy. In the regularisation
plan submitted to Bursa Securities, Y Bhd has included information relating to its
financial forecast. What are the specific requirements under the Main LR that Y Bhd
must comply with in relation to the disclosure of financial forecast in the regularisation
plan?

Y Bhd and its Recognised Principal Adviser must ensure that the preparation and disclosure
of the financial forecast in the regularisation plan complies with Chapters 9 and 10 in
Division 1, Part Il of the SC’s Prospectus Guidelines in relation to future financial
information (“SC FFI Standards”) as required under paragraph 2.19A of the Main LR. Y Bhd
must also ensure that its reporting accountant reviews and reports on the underlying
accounting policies and assumptions relied on in the preparation of the financial forecast
in accordance with the SC FFI Standards.

In addition to the above, Y Bhd must, amongst others, ensure that -

o the contents of the regularisation plan submitted to Bursa Securities comply with
the requirements as set out in paragraph 2.18 of the Main LR; and

o the draft circular submitted to Bursa Securities together with the regularisation
plan complies with the standard of disclosure for circulars as prescribed under
paragraph 9.35A of the Main LR.

[End of Chapter 8]
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CHAPTER 10 - TRANSACTIONS

Recurrent related party transaction of a revenue or trading nature and necessary for its day
to day operations (“RRPT”)

10.47 Must a listed issuer appoint a main adviser for a RRPT, where such transaction triggers

the percentage ratio of 25% or more and specific shareholders’ approval (instead of a
general mandate) is sought for the RRPT?

Under paragraph 10.08(4) of the Main LR, the listed issuer is no longer required to appoint
a main adviser for such RRPT. This however, does not restrict the listed issuer from
appointing a Recognised Principal Adviser for the RRPT if it wishes to do so.

Notwithstanding the above, the listed issuer must still appoint an independent adviser for
the RRPT where specific shareholder approval is sought.

Major Disposal

10.56A A listed issuer undertaking a Major Disposal must appoint an independent adviser and

such independent adviser must be a person appropriate to give competent independent
advice under the Take-Overs and Mergers Code as prescribed under Rules 10.11A of
the Main LR. How does a listed corporation comply with this requirement?

In_assessing whether or not the adviser is a person appropriate to give competent
independent advice, the listed issuer and its board should be guided by paragraphs 3.09
and 3.10 of the Rules on Take-Overs, Mergers and Compulsory Acquisitions*.

4 Paragraphs 3.09 and 3.10 of the Rules on Take-Overs, Mergers and Compulsory Acquisitions stipulate that -

(@)

a person would not be regarded as appropriate to give competent advice if the person -

(b)

e is in the same group as the financial or professional adviser (including a stockbroker) to the offeror or
the offeree; or

e has a substantial interest in or financial connection with, either the offeror or the offeree company of
such a kind as to create a conflict of interests for that person; and

circumstances that can be taken into account in considering whether a person is appropriate to give

competent independent advice include whether the person -

e holds 10 per cent or more of the voting shares or voting rights in the offeror or the offeree at any time
during the last 12 months from the beginning of the offer period;

e has a business relationship with the offeror or the offeree, at any time during the last 12 months from
the beginning of the offer period that contributes to more than 10 per cent in revenue or profit of the
adviser, based on the latest audited financial statements or the latest management accounts, if the
latest audited financial statements is more than six months;

e has a representative on the board of directors of the offeror or the offeree;

e has arepresentative from either the offeror or the offeree on the board of directors of the independent
adviser;

e is or will be involved in the financing of the take-over offer;
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Bursa Securities will not usually interfere with the selection and appointment of an
independent adviser by a listed corporation, unless it is aware or becomes aware of issues
which may compromise the independence of such adviser. In this regard, pursuant to
paragraph 10.11A(4) of the Main LR, Bursa Securities may not to allow an adviser to
continue to act or be appointed as an independent adviser in a Major Disposal if, in its
opinion, the adviser is deemed not to be independent.

10.57 If a Major Disposal also involves a take-over offer pursuant to the Take-Overs and
Mergers Code, can the independent adviser required to be appointed under the Take-
Overs and Mergers Code and under the Main LR for the Major Disposal be the same
party?

Yes, the independent adviser appointed can be the same party. The said independent
adviser must be a person who is appropriate to give competent independent advice under
the Take-Overs and Mergers Code and comply with the relevant requirements under both
the Take-Overs and Mergers Code as well as the Main LR.

10.58 Where the Major Disposal involves a related party, can the independent adviser
required to be appointed for the related party transaction and the Major Disposal be
the same party?

Yes, the independent adviser appointed can be the same party. The said independent
adviser must be a person who is appropriate to give competent independent advice under
the Take-Overs and Mergers Code and comply with the relevant requirements under
paragraphs 10.08 (Related Party Transaction) and 10.11A (Major Disposal) of the Main LR.

[End of Chapter 10]

e is a substantial creditor of either the offeror or the offeree, based on the latest audited financial
statements or the latest management accounts, if the latest audited financial statements is more than
six months;

e has a financial interest in the outcome of the take-over offer other than outlined above;

e was an adviser in any planning, restructuring, acquisition or disposal proposals of the offeror or the
offeree at any time during the period of 12 months prior to the beginning of the offer period.
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CHAPTER 13 - ARRANGEMENTS AND RECONSTRUCTIONS

Subdivision of shares

13.1A Is a listed issuer allowed to submit its application for subdivision of shares to Bursa
Securities on its own?

Similar to a bonus issue under Chapter 6, a listed issuer may submit its application for a
Specified Subdivision® on its own under paragraph 13.04(1) of the Main LR. Apart from this,
applications for all other subdivision of shares must be submitted through a Recognised
Principal Adviser.

[End of Appendix 2]

> A Specified Subdivision is defined in paragraph 13.04(3) of the Main LR as a subdivision of shares which -
(a) is not conditional upon any other corporate proposal; or
(b) is conditional upon another corporate proposal but -
(i) that other corporate proposal is a bonus issue; or

(ii) that other corporate proposal has been completed or become unconditional.
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