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Chapter 4 Admission for Specific Applicants
[Questions & Answers]

QUESTIONS AND ANSWERS IN RELATION TO
BURSA MALAYSIA SECURITIES BERHAD MAIN MARKET LISTING REQUIREMENTS
(As at 2 January 2019)

CHAPTER 4 — ADMISSION FOR SPECIFIC APPLICANTS

4.1

4.2

4.3

There appears to be no requirement for closed-end funds to provide undertakings in this
Chapter. Does it mean that such funds need not provide any undertaking at all?

No, closed-end funds must provide undertakings to Bursa Securities in the same way as other
types of companies. Pursuant to paragraph 4.01(1) of the Main LR, the requirements in Chapter 4
are to be complied with in addition to the requirements in Chapter 3. If there is a requirement in
Chapter 4 which conflicts with the requirements in Chapter 3, the requirements in Chapter 4 will
prevail.

ETF A which has been approved by the SC to list on Bursa Securities has an initial size of
300 million units. However, the management company of ETF A intends to issue and list
only 160 million ETF units at the initial listing stage. What is the total number of ETF units
that the management company must apply for listing in the Initial Listing Application that is
submitted to Bursa Securities for approval, pursuant to paragraph 9.0 of Practice Note 23?

The management company of ETF A must apply for listing of the maximum number of ETF units
based on its initial size of 300 million ETF units, even though the number of ETF units to be issued
upon listing is only 160 million units. The management company must also apply for quotation of
the same quantum of ETF units i.e. up to 300 million units in its application for quotation. In view of
the nature of an ETF with the in-kind creation and redemption feature, the number of ETF units
issued and listed may increase and decrease from time to time, depending on the demand and
supply of the ETF units traded on Bursa Securities. Thus, in order to facilitate and expedite the in-
kind creation and redemption of ETF units, no additional application for listing and quotation will be
required by the management company as long as it is within its initial size.

Based on the same facts as in Question 4.2 above, assuming that the management company
of ETF A plans to issue and list new ETF units subsequent to the listing in addition to the
160 million ETF units but which is less than the initial size of 300 million units, do they need
to submit a new additional listing application and application for quotation for these
additional 140 million ETF units to Bursa Securities for approval?

No, the management company of ETF A need not apply for listing and quotation of the additional
units issued, i.e. 140 million units, as the total number of ETF units to be issued, i.e. 300 million
ETF units is still within the initial size of the ETF as approved under the Initial Listing Application.
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4.4

4.5

4.6

4.6A

This question is independent from Question 4.3 above. Based on the same facts as in
Question 4.2 above, assuming that the management company intends to issue an additional
340 million units, can it still proceed without applying to Bursa Securities for listing and
guotation of the additional units?

No, in this case, as the total number of ETF units to be issued, i.e. 500 million units (160 million
units issued in Question 4.2 above plus the additional 340 million units issued under this Question)
will exceed the initial size of ETF A i.e. 300 million units which listing and quotation had been
approved by Bursa Securities at the initial listing stage, the management company must file with
Bursa Securities an application for listing and quotation of the additional 200 million new ETF units
in accordance with the requirements under Chapter 6 of the Main LR.

Based on the examples given in Questions 4.2 and 4.4 above, what are the initial listing fee
and additional listing fee payable by the management company respectively?

Based on the Main Market Schedule of Fees, in relation to an ETF, a management company must
pay the listing fee on the initial size of fund that has been approved for listing by Bursa Securities.
As such, for Question 4.2 above, the initial listing fee payable by the management company will be
based on the initial size of 300 million ETF units. This fee is payable to Bursa Securities upon the
submission of application for listing by the management company to Bursa Securities pursuant to
paragraph 7.0 of Practice Note 23. As for Question 4.4 above, the additional listing fee payable will
be based on the additional 200 million ETF units. This additional listing fee is payable upon
submission of the application for listing and quotation of the 200 million new ETF units by the
management company to Bursa Securities pursuant to Chapter 6 of the Main LR.

Is an ETF required to comply with any unit spread requirements under the Main LR?

Pursuant to paragraph 4.12 of the Main LR, Bursa Securities may require a management company
seeking listing of units of an ETF on Bursa Securities to comply with such unit spread requirements
as may be prescribed by Bursa Securities. However, unless otherwise prescribed by Bursa
Securities generally, an ETF will not be required to comply with any unit spread requirement upon
listing or as a continuing listing obligation.

With the deletion of the requirements pertaining to the contents of the deed or constituent
document governing ETFs in paragraph 4.13 and Appendix 4B, does it mean that ETFs are
no longer required to comply with any prescribed contents of the deed or constituent
document?

No. The requirements on the contents of the deed or constituent document are deleted from the
Main LR as the SC’s Guidelines on Exchange-Traded Funds already prescribe comprehensive
provisions that must be contained in the deed or constituent document. As such, an ETF must still
ensure that its deed or constituent document comply with the requirements in the SC’s Guidelines
on Exchange-Traded Funds.
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Stapled Securities

4.7

4.8

4.9

4.10

411

412

Can each applicant/ issuer of stapled securities appoint its own agent or representative to
be responsible for communication with the Exchange thereby having 2 agents or
representatives to act for the stapled group?

No, applicants/issuers of stapled securities can appoint only one agent or representative to be the
single contact person responsible for communications with the Exchange, on behalf of the stapled

group.
Who can be an agent or representative for the stapled group?
The Exchange does not prescribe any eligibility criteria for such person.

Are both issuers of stapled securities (i.e. the anchor issuer and other stapled issuer)
required to issue its quarterly reports to the Exchange?

No, for purposes of paragraph 9.22 of the Main LR, only the anchor issuer of stapled securities
must announce to the Exchange the quarterly report of the stapled group on a consolidated or
combined basis.

Are both issuers of stapled securities (i.e. the anchor issuer and other stapled issuer)
required to issue its annual reports to the Exchange?

Pursuant to paragraph 9.1 of Practice Note 31 only the anchor issuer is required to issue and
announce its annual report to the Exchange. The other stapled issuer is not required to do so.
However, if it does, it must also announce the annual report to the Exchange.

Who is required to comply with the requirements relating to dealings in listed stapled
securities under Chapter 14 of the Main LR?

The respective directors and principal officers of both the issuers of stapled securities are required
to comply with the relevant requirements set out in Chapter 14 of the Main LR, when dealings in
listed stapled securities.

Can issuers of stapled securities unstaple their securities any time after listing?
No, issuers of stapled securities must ensure that the securities remain stapled at all times after

listing. The Exchange may de-list any of all the securities from the Official List if the securities are
no longer stapled.
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