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QUESTIONS AND ANSWERS RELATING TO AMENDMENTS TO THE LISTING 
REQUIREMENTS OF BURSA MALAYSIA SECURITIES BERHAD FOR THE MESDAQ 
MARKET (“MMLR”) IN RELATION TO STRUCTURED WARRANTS, TRANSACTIONS 
AND RELATED PARTY TRANSACTIONS 
 
 
1.  ABC Berhad and/or its subsidiaries propose(s) to enter into the following 

transactions:- 
 

 Details of 
transactions 

Party(ies) Highest 
percentage 

ratio 
triggered 

Value of 
consideration 

given or 
received 

1. Transaction 1 in 
March 2007 

ABC Berhad and Mr. 
X, a major 
shareholder of ABC 
Berhad 

5% RM50,000 

2. Transaction 2 in 
March 2007 

Subsidiary of ABC 
Berhad and Mr. Y, an 
unrelated third party 

10% RM80,000 

3. Transaction 3 in 
April 2007 

ABC Berhad and 
Syarikat 123 Sdn 
Bhd, a joint venture 
company of ABC 
Berhad and Mr. Z, a 
major shareholder of 
ABC Berhad. 

0.22% RM500,000 

 
What are the obligations of ABC Berhad in relation to the aforementioned 
transactions? 

 
The obligations of ABC Berhad are as follows:- 

 
Transaction 1 
 
Pursuant to paragraph 10.08(1)(a) of the MMLR, no obligation is triggered by ABC 
Berhad in relation to the related party transaction as even though the highest 
percentage ratio triggered is 5% (i.e. threshold for shareholders’ approval for related 
party transactions), the value of consideration given is less than RM100,000. 
 
Transaction 2 
 
Pursuant to paragraph 10.04(3) of the MMLR, no immediate announcement is 
required as notwithstanding the highest percentage ratio is 10% (i.e. threshold for 
immediate announcement for transactions) as the value of the consideration given in 
relation to Transaction 2 is less than RM100,000. 
 
Transaction 3 
 
Pursuant to paragraph 10.08(1) of the MMLR, as the highest percentage ratio is less 
than 0.25%, no requirement is imposed on ABC Berhad to make an immediate 
announcement in respect of the related party transaction. 

 
 
2. If the relevant percentage ratio of a recurrent related party transaction (“RRPT”) 

exceeds 0.25%, does a listed company have to make an announcement? 
 

The threshold set out in Rule 10.08(1) i.e. if the relevant percentage ratio is equal to 
or exceeds 0.25% is not applicable to RRPTs. The obligation to make an immediate 
announcement of RRPTs (where no mandate has been obtained) is set out in 
paragraph 2.1 of Guidance No. 8/2006. 


